اگر بخواهیم با تکیه بر آمار نگاهی به بازی عجیب منچستر یونایتد و برنتفورد داشته باشیم؛ تقریبا نکات زیادی برای بیان کردن وجود خواهد داشت. البته بهتر است در ابتدا اشاره کنیم که اشتباهات سریالی بازیکنان منچستر‌یونایتد، به خصوص دروازبان این‌ تیم جدا از بحث آماری و تاکتیکی بوده و شاید تاثیر گذار‌ترین اتفاق مسابقه نیز همین اشتباه دخه‌آ  بر روی گل اول برنتفورد بود.

در رابطه با آمار بازی نیز همان طور که انتظار می‌رفت تیم منچستر‌یونایتد مالکیت توپ را در اختیار داشت (در مجموع بازی). بر طبق آمار سایت Understat آمار xG منچستر در این بازی ۰.۹۰ بود که کیفیت پایین شوت‌های یونایتدی‌ها را نشان می‌دهد اما در مقابل برنتفورد با ایجاد امید گل ۱.۳۹ موقعیت‌های با کیفیت‌تری خلق کرد. نکته مهم دیگری که بهتر است به آن اشاره کنیم تفاوت گل زده تیم برنتفورد و xG ایجاد شده توسط این تیم می‌باشد.

 آمار xG تیم پیروز این مسابقه برابر با ۱.۳۹ بوده و آن‌ها ۴ گل به ثمر رساندند! تفاوت نسبتا بالای این دو عدد کیفیت مهاجمین برنتفورد و صد البته اشتباه دخه‌آ را به ما یادآوری می‌کند.

از سوی دیگر همان طور که در بازی نیز مشاهده شد برنتفورد  برروی ضربات شروع مجدد حساب ویژه ای باز کرده بود. این نکته در آمار بازی نیز نمایان بود به نحوی که بخش عمده ای از xG ایجاد شده ازطریق ضربات شروع مجدد و به خصوص کرنر ها بوده است.

دیگر آمار قابل توجه میزان PPDA یا همان Passes per defensive action است؛ مطابق انتظار یونایتد تمایل به تملک توپ داشت و فشار بیشتری بر روی حریف اعمال می‌کرد و برنتفورد نیز با ثبت عدد بالایی علاقه‌ای ننشان نمی‌داد که در تمام دقایق بازی توپ را در اختیار داشته باشد. البته نباید به این نکته را نادیده گرفت که عدد ثبت شده برای PPDA تیم برنتفورد مربوط به تمام دقایق بازی است و بیانگر کلیت عملکرد تیم برنتفورد در تک ‌تک دقایق بازی نخواهد بود؛ به خصوص که هم گل اول و هم گل دوم تیم برنتفورد روی پرسینگ منچستر‌یونایتد به ثمر رسید.

اگر به آمار Pressure یا (تعداد پرسینگ انجام شده) تیم برنتفورد نیز نگاهی بیندازیم متوجه این نکته خواهیم شد که برنتفورد سعی در وارد کردن فشار به منچستر در یک سوم تهاجمی‌ خود داشته است به نحوی که در مجموع ۳۵ مرتبه در یک سوم هجومی‌ آن‌ها را پرس کرده اند. در این بین بازیکنانی همچون ایوان تونی و ماتیاس ینسن به ترتیب با ۸ و ۷ اقدام به پرس، بیشترین سهم را در وارد کردن فشار بر حریف داشته اند که گل اول و دوم با پرسینگ و بازپس گیری توپ توسط یانسن، به ثمر رسید.

شاید یکی از دلایل بازی دادن به اریکسن در پست هافبک تدافعی، همین پرس سنگین تیم برنتفورد در ابتدای بازی و عبور راحت تر از خطوط پرس برنتفورد بود؛ به خصوص که یونایتد هافبکی تدافعی که بازی با توپ مناسب داشته باشد را در اختیار ندارد. البته که اریکسن نیز از عهده این نقش بر نیامد تا یکی از ضعیف ترین بازیکنان منچستر در این بازی باشد. نباید فراموش کرد که اریکسن هافبکی نیست که ویژگی های تدافعی لازم را داشته باشد و قطعا در فاز دفاع، منچستر را آسیب پذیر‌تر کرده بود. در ادامه سعی می‌کنیم بیشتر به اریکسن بپردازیم تا کارکرد او در این بازی ‌را با آمار نیز پیگیری کنیم.

بر طبق نقشه لمس توپ های اریکسن در نیمه اول، در فاز اول بیلد آپ (یعنی از ابتدای زمین خودی تا نیمه زمین)، اریکسن در کانال میانی مسئول پخش توپ و نیز نخستین گزینه پاس برای مدافعین بوده است. در نیمه دوم با توجه به عدم اعمال فشار تیم برنتفورد و نیاز منچستر به زدن گل، بیلد آپ فاز اول توسط مگوایر و واران انجام می‌شد.

اریکسن در نیمه دوم جلوتر از قبل و اغلب در نیم فضا سمت چپ حضور داشت. همچنین حضور مک تامینی باعث شده بود تا اریکسن راحت تر رو به جلو بازی کند.

اگر بخواهیم بیشتر به فاز تهاجمی‌ منچستر بپردازیم، می‌توان گفت در این نیمه یکی از برنامه های مهم شیاطین سرخ برای ایجاد موقعیت، اورلود در یک سمت و انتقال بازی به سمت دیگر بود و در این نوع از بیلدآپ به دفاع های کناری تکیه زیادی داشتند؛ به نحوی که دالو و همچنین مالاسیا بیشترین لمس توپ خود را در نیم‌فضاهای راست و چپ به ثبت رساندند؛ چرا که در این منطقه قاعدتا فرصت بهتری برای ایجاد موقعیت و ارسال پاس گل داشتند.

مالاسیا که به علت حضور مداوم فرصت شوت زدن نیز پیدا کرد. ناگفته نماند که در بین بازیکنان، دالو بیشترین لمس توپ را نیز در نیمه دوم داشت که حاکی از وظیفه مهم او در یونایتد است. به شکل کلی در این دو بازی دالو نقش مهمی‌ را در فاز تهاجمی‌تیم تن هاگ بر عهده داشته است؛ به عنوان مثال بیشترین پاس موثر و بیشترین Progressive runs (حمل توپ موثر) را بین بازیکنان منچستر به ثبت رسانده است (۲۹ پروگرسیو پاس و ۸ حمل توپ موثر).

همچنین مالاسیا بیشترین طول پاس پروگرسیو را مقابل برنتفورد ثبت کرده است (۳۲۲ متر). همه این آمار‌ها نشان از نقش مهم دالو در تیم تن هاخ دارد. البته خرید یک دفاع راست با ویژگی های تهاجمی‌تر نسبت به دالو می‌تواند کمک مهمی ‌به تیم تن هاخ در فاز حمله کند.

در انتها اشاره به این نکته خالی از لطف نخواهد بود که با وجود باخت چهار بر صفر به برنتفورد نمی‌توان قضاوت خاصی درباره برنامه های تاکتیکی تن هاخ انجام داد؛ دلیل این است که سه گل بر روی اشتباهات فردی بازیکنان منچستر به ثمر رسیده است. شاید منچستر با خرید یک هافبک شماره ۶ که بازی با توپ مناسب تری نسبت به هافبک های حال حاضر داشته باشد بتواند یکی از مشکلات بزرگ خود را رفع کرده و به جایگاه خود در نزد هواداران نزدیک شود.

آمار بازیسازی دو تیم

آمار شوت و مالکیت توپ دو تیم

آمار پاس‌های دو تیم

گردآوری و تحلیل: امیر گودرزی

کاری از تیم آماری گروه فنی آنالیز تاکتیکی

منابع:

Fotmob.com

Whoscored.com

Wyscout

FBref.com

Understat.com

Succerpunter.com